Από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν οι επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, το οποίο προσέκρουσε σε δοκό όταν παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα ένας 53χρονος Λαρισαίος να χάσει τη ζωή του και πολλοί να τραυματιστούν, 3 εκ των οποίων σοβαρά.

Το σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, χαρακτηρίζεται καρμανιόλα, καθώς η πινακίδα ναι μεν προειδοποιεί για το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα οχήματα που θέλουν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα, κάτι που φαίνεται όμως πως δεν αντιληπτό από αρκετούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς τροχαία.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές μετατράπηκαν σε τραγωδία – Ώρες αγωνίες για Ελληνίδα μετά το δυστύχημα στη Ρουμανία

Ποιος είναι ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου – Το παρατσούκλι «ο Βολίδας»

Τα τοπικά ΜΜΕ, επικαλούνται μαρτυρίες επιβατών σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε μόνο ένας οδηγός στο λεωφορείο, ο οποίος, μιλώντας στους αστυνομικούς, αποκάλυψε ότι προσπαθούσε να κατευθυνθεί προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και πως ακολούθησε τις οδηγίες του Google Maps το οποίο του πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Πρόκειται για 51χρονο Βολιώτη, ο οποίος είναι έμπειρος επαγγελματίας, σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Φίλοι και συνάδελφοί του, τον αποκαλούν, με το παρατσούκλι “βολίδας”, ωστόσο, παρότι του άρεσε η ταχύτητα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να έχει παραβιάσει το όριο.

«Ήταν σίγουρα μία άτυχη στιγμή. Δεν υπολόγισε καλά το ύψος ή δεν είδε τις προειδοποιητικές πινακίδες. Είναι όντως ένα επικίνδυνο σημείο που όλοι προσέχουμε όταν οδηγούμε εκεί» λέει στην ίδια πηγή συνάδελφός του, από τον Βόλο.