Λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του και ο διαβόητος «δολοφόνος των μπικίνι», που έφυγε από το Νεπάλ χωρίς τη σύζυγό του, επιμένει για την αθωότητά του.

Ο 78χρονος serial killer Charles Sobhraj, γνωστός με προσωνύμιο «Ερπετό», αποφυλακίστηκε μετά από 20 χρόνια. Κρατούνταν σε φυλακή του Νεπάλ για τις ανατριχιαστικές δολοφονίες Αμερικανών και Καναδών backpackers τη δεκαετία του 1970.

Τα ανατριχιαστικά του εγκλήματα ενέπνευσαν την επιτυχημένη σειρά του BBC «The Serpent», με τον 78χρονο να επιμένει για την αθωότητά του και να απειλεί με μηνύσεις.

«Όταν μπήκα στη φυλακή, δεν έκανα τίποτα. Είμαι αθώος. Δεν χρειάζεται να νιώθω άσχημα για αυτό ή καλά. Είμαι αθώος. Η κατηγορία βασίστηκε σε πλαστά έγγραφα.

Χωρίς να καλέσει ούτε έναν μάρτυρα και χωρίς να ειδοποιήσει τον κατηγορούμενο να παρουσιάσει επιχειρήματα, ο δικαστής έγραψε την ετυμηγορία.

Είμια καλά. Έχω πολλά πράγματα να κάνω και πρέπει να μηνύσω ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και κάποιοι στο Νεπάλ».

Ο διαβόητος serial killer απαθανατίστηκε στο αεροπλάνο ενώ έφευγε από το Νεπάλ για τη Γαλλία. Χωρίς τη σύζυγό του Nihita Biswas, η οποία είναι 44 χρόνια νεότερή του.

Ήταν πριν από δύο ημέρες που το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την αποφυλάκιση του Γάλλου κατά συρροή «δολοφόνου των μπικίνι». Αποφυλακίστηκε, όπως έγινε γνωστό, για λόγους υγείας.

«Εάν δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες σε βάρος του ώστε να παραμείνει στη φυλακή, το δικαστήριο διατάζει να αποφυλακιστεί σήμερα και (…) να επιστρέψει στη χώρα του μέσα σε 15 ημέρες», ανέφερε σχετικό έγγραφο των αρχών.

Οι δολοφονίες, η απόδραση, ο γάμος

Ο Σομπράζ, από Ινδό πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα, είχε δύσκολη παιδική ηλικία στη Γαλλία και κατέληξε πολλές φορές στη φυλακή για μικροαδικήματα.

Τη δεκαετία του 1970 άρχισε τα ταξίδια στον κόσμο και βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ. Συνήθιζε να προσεγγίζει τα θύματά του και να γίνεται φίλος τους. Στη συνέχεια συνήθιζε να τα ναρκώνει, να τα ληστεύει και να τα σκοτώνει. Στις περισσότερες περιπτώσεις επρόκειτο για τουρίστριες από δυτικές χώρες.

Το πρώτο του θύμα πιστεύεται ότι ήταν μια νεαρή Αμερικανίδα που βρέθηκε νεκρή το 1975, σε παραλία της Πατάγια. Φορούσε μόνο το μπικίνι της.

Το όνομα του Σομπράζ συνδέεται με περίπου 20 φόνους. Συχνά χρησιμοποιούσε τα διαβατήρια των ανδρών που σκότωνε για να ταξιδεύει στον επόμενο προορισμό του.

Το προσωνύμιο «Ερπετό» – από την ικανότητά του να αλλάζει ταυτότητα για να ξεφεύγει από τις αρχές – έδωσε τον τίτλο και σε μια επιτυχημένη σειρά του BBC και του Netflix που βασίστηκε στη ζωή του.

Ο Σομπράζ συνελήφθη στην Ινδία το 1976 και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για τον φόνο ενός Γάλλου τουρίστα σε ξενοδοχείο στο Δελχί. Έμεινε όμως συνολικά 21 χρόνια στη φυλακή, με ένα σύντομο διάλειμμα το 1986, όταν δραπέτευσε και συνελήφθη ξανά στην Γκόα.

Αφού αφέθηκε ελεύθερος το 1997 επέστρεψε στο Παρίσι. Επανεμφανίστηκε όμως το 2003 στο Νεπάλ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας τουρίστριας Κόνι Τζο Μπρόνζιτς. Δέκα χρόνια αργότερα κρίθηκε ένοχος και για τον φόνο του Καναδού συντρόφου της Μπρόνζιτς.

Το 2008, όντας στη φυλακή, ο Σομπράζ παντρεύτηκε την 20χρονη Νιχίτα Μπίσβας, 44 χρόνια νεότερή του και κόρη του Νεπαλέζου δικηγόρου του.