Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Ερυθρό Αστέρα (21:00) για την 15η αγωνιστική της Euroleague και θέλει μόνο νίκη για να ρεφάρει το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής και την ήττα στο «Αστρομπάλ» από την Βιλερμπάν.

Οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν αντίδραση απέναντι στους Σέρβους στο ΣΕΦ μια βδομάδα περίπου πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάνει την προετοιμασία με προβλήματα, καθώς ο Μουστάφα Φαλ και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ταλαιπωρήθηκαν από ίωση. Η συμμετοχή του Γάλλου σέντερ θα κριθεί ανήμερα του αγώνα, αφού χθες συμμετείχε μόνο σε μέρος του προγράμματος, ενώ από την άλλη πανέτοιμος είναι ο Έλληνας διεθνής γκαρντ/φόργουορντ.

Ο Έλληνας τεχνικός περιμένει από την ομάδα του να αποδώσει καλό μπάσκετ για 40 λεπτά, όπως είχε συμβεί στα δύο προηγούμενα ματς στο Φάληρο απέναντι σε Βίρτους Μπολόνια και Φενέρμπαχτσε και όχι ότι έγινε στο φινάλε του ματς με τη Βιλερμπάν.

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας με ρεκόρ 7-7 αλλά πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς, θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο Βελιγράδι.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για μια θέση στο Final 4, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Χασάν Μάρτιν και Νίκολα Ιβάνοβιτς, ενώ το νέο μεγάλο απόκτημα της ομάδας, ο Φακούντο Καμπάτσο, ταξίδεψε με την αποστολή αλλά δεν έχει ακόμη δηλωθεί και είναι ανέτοιμος.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Μικέλε Ρόσι (Ιταλία) και Μάρτσιν Κοβάλσκι (Πολωνία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 22/12
Φενέρμπαχτσε-Παρτιζάν 19:45
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 21:00
Άλμπα Βερολίνου-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:00
Μπασκόνια-Βίρτους Μπολόνια 21:30
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιλερμπάν 22:00

Παρασκευή 23/12
Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός 19:30
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν Μονάχου 20:00
Αρμάνι Μιλάνο-Μονακό 21:30
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 21:30