Η Ρούλα Πισπιρίγκου περνά στην αντεπίθεση στέλνοντας εξώδικα, μέσω του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια. Οι παραλήπτες των εξώδικων δηλώσεων ήταν οι ιατροδικαστές Γρηγόρης Λεών, Νίκος Καρακούκης, Νίκος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης και Χαρά Σπηλιοπούλου.

Σύμφωνα με τα εξώδικα, η κα Πισπιρίγκου καλεί τους  ιατροδικαστές μέσα σε 24 ώρες να απαντήσουν σε 21 ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας.

Κούγιας: Αν ο Μάνος Δασκαλάκης στραφεί κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου «θα φάει το κεφάλι του»

«Με συκοφαντήσατε και με διασύρατε»

Μέσα στις εξώδικες δηλώσεις, η κα Πισπιρίγκου υποστηρίζει πως αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Σε περίπτωση μη απάντησης η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει πως θα προσφύγει στα αρμόδια ποινικά και αστικά δικαστήρια. Στην περίπτωση του κ. Λέων μάλιστα δηλώνει πως θα καταθέσει μήνυση και αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με συκοφαντήσατε και με διασύρατε, καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητάς μου σε συνεργασία με τους κ.κ. Καρακούκη, Καλόγρηα και Σπηλιοπούλου, με την τελευταία μάλιστα είστε στενοί φίλοι από την εποχή που εξεταστήκατε ως απόφοιτος του Ιταλικού Πανεπιστημίου και επιθυμούσατε να αποκτήσετε την ειδικότητα του ιατροδικαστή.

Ενόψει των ως άνω και λόγω των παράνομων πράξεων που διαρπάξατε σε βάρος μου θα καταθέσω μήνυση σε βάρος σας και θα σας ενάγω προκειμένου να λάβω από εσάς αποζημίωση 1.000.000 ευρώ».

Ανατροπές και για την Τζωρτζίνα;

Ο δικηγόρος της κυρίας Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι θα υπάρξουν ανατροπές και στην υπόθεση του θανάτου της μεγάλης κόρης του ζευγαριού, της Τζωρτζίνας.

«Πρόκειται για λεπτή δικαστική υπόθεση, η οποία έχει μεγάλη υποδομή ιατροδικαστική και παθολογοανατομική, όπου πλέον, μετά τις καταθέσεις των πραγματικών πραγματογνωμόνων, μιας και οι κύριοι Καρακούκης και Καλόγρηας δεν έδωσαν ποτέ όρκο πραγματογνώμονα, μια απλή γνώμη εξέφρασαν» σημείωσε ο κ. Κούγιας, τονίζοντας ότι προχώρησαν σε παράνομες πράξεις καθώς διόρισαν σε ρόλο ειδικού συμβούλου γιατρούς, οι οποίοι είναι προσωπικοί τους φίλοι και δεν βρίσκονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε ως «σκοτεινό πρόσωπο» την κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «μέσα στο σκοτάδι έχει κατευθύνει όλη αυτή την διαδικασία και παράνομα αυτοπροσδιορίστηκε ως ειδική σύμβουλος».