Νεκροί είναι και οι 33 ισλαμιστές μαχητές που είχαν καταλάβει από την Κυριακή ένα κέντρο ανάκρισης υπόπτων για τρομοκρατία στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν κατάφεραν να ανακαταλάβουν το αστυνομικό τμήμα της πόλης Μπάνου και να απελευθερώσουν τους ομήρους. Δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αυτήν την επιχείρηση και άλλα 10-15 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας.

«Όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν» είπε ο Μουχάμαντ Ασίφ, υπογραμμίζοντας ότι «η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Την Κυριακή, τα μέλη της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) που είχαν συλληφθεί ως ύποπτα για τρομοκρατία, άρπαξαν τα όπλα των αστυνομικών που τους ανέκριναν και κατέλαβαν το κτίριο. «Υπήρχαν 33 τρομοκράτες από διάφορες οργανώσεις (…) που κρατούνταν σε αυτόν τον χώρο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (…) όταν ένας από αυτούς χτύπησε στο κεφάλι στον φύλακα με ένα τούβλο ενώ τον συνόδευε στην τουαλέτα και του άρπαξε το όπλο», είπε ο Μουχάμαντ Αλί Σαΐφ, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα.

Ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι οι ειδικές δυνάμεις παρενέβησαν όταν οι δράστες διαφώνησαν μεταξύ τους για το πώς θα έπρεπε να μεταχειριστούν τους ομήρους.

Οι δράστες ζητούσαν να τους εξασφαλίσουν οι αρχές ασφαλή διέλευση για το Αφγανιστάν.

Η TTP ανέλαβε την ευθύνη για την αρπαγή των ομήρων. Ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ειδικές δυνάμεις «υπέστησαν μεγάλες απώλειες». Η οργάνωση δεν σχετίζεται με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, μολονότι μοιράζεται την ίδια ιδεολογία με αυτούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP