Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι την εμφάνιση της Εύας Καϊλή στις βελγικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να καταθέσει για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Qatargate που συγκλονίζει την καρδιά της Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, τη θέση της, δυσχεραίνουν, νέα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, που προέρχονται από την έρευνα που σχετίζεται με τη βαλίτσα με τα χρήματα, την οποία έδωσε εντολή στον πατέρα της να απομακρύνει από το σπίτι που κατοικούσε με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η ίδια, που κρατείται στις υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν, διαχωρίζει τη θέση της, από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και δηλώνει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση: με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, την παράνομη δραστηριότητα του συντρόφου της Φρατζέσκο Τζόρτζι και του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.

Κρίσιμα ερωτήματα

«Αθώα χωρίς αστερίσκους. Από τις 3 κατηγορίες, δωροληψία, εγκληματική οργάνωση και εγκληματική οργάνωση, η κ. Καιλή αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της δωροληψίας», ανέφερε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ωστόσο η 44χρονη πολιτικός, καλείται να απαντήσει σε σειρά κρίσιμων ερωτημάτων:

– Γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές.
– Γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία.
– Πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν τη δίχρονη κόρη της.

«Συμμορία των 11» – Δίκτυο ευρωβουλευτών υπό τον έλεγχο Τζόρτζι – Παντσέρι

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φέρεται να ελέγχει, υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη του Ιταλού Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ένα ευρύ δίκτυο ευρωβουλευτών, με σκοπό να επηρεάζουν τις ψηφοφορίες, προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου.

Ως γνωστό, η Εύα Καϊλή, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, συμμετείχε σε αυτές τις ψηφοφορίες, ακόμη και όταν δεν ήταν μέλος των αντίστοιχων επιτροπών.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «La Repubblica», ο Αντόνιο Παντσέρι, δωροδοκούσε τους ευρωβουλευτές μοιράζοντας λεφτά σε φακέλους που είχαν τυπωμένο τον Άγιο Βασίλη, ενώ, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, οι βελγικές Αρχές κατέγραψαν ενδιαφέρουσες συνομιλίες στο σπίτι του Παντσέρι στις 10 Οκτωβρίου, όταν τον επισκέφτηκε ο τότε ηγέτης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδικάτων, Λούκα Βισεντίνι.

Ο Παντσέρι τού παρέδωσε τους φακέλους και φέρεται να του είπε αστειευόμενος: «Μοιάζουμε με τους τύπους από το Ocean’s Eleven».

Προχωρούν οι έρευνες

Την ώρα που οι έρευνες προχωρούν σε βάθος, τα νέα στοιχεία προκαλούν προβληματισμό και συζητήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και εκτεταμένες αναλύσεις από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στις υπόγειες διαδρομές του μαύρου χρήματος και σε αυτό το πλαίσιο περνούν από «κόσκινο» όλες τις αγορές του ζεύγους Τζιόρτζι – Καϊλή. Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera εστιάζει σε ένα οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, που το ζευγάρι αγόρασε πριν από λίγους μήνες έναντι 300.000 ευρώ.

«Στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες δηλαδή πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια, για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία.

»Μια κλασική επιχείρηση ‘ανακύκλωσης’, που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι, για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Εντός συνόρων έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για την Εύα Καϊλή, με τις εταιρείες της στον κλάδο του real estate να έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Ερευνώνται και δύο ΜΚΟ με επικεφαλής την αδερφή της, Μανταλένα, και τις επιδοτήσεις που έλαβε.