Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις αναφορικά με την Ελλάδα. Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε εκδήλωση στο νοτιοανατολική περιοχή Μαρντίν, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

«Έκαναν πάλι κάποια τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε και εμείς ό, τι ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η σχετική ανάρτηση του Anadolu

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα»

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν μετά την καταγγελία της Τουρκίας ότι «ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν νατοϊκή άσκηση». Η τουρκική εκπαιδευτική άσκηση NEXUS ACE όχι μόνο δεν ήταν «νατοϊκή», αλλά και το νατοϊκό AWACS αρνήθηκε να συνεργαστεί, επισήμαναν από τη δική τους μεριά πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι έχει πει στους αξιωματούχους να «κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο, αν η Ελλάδα συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι», επαναλαμβάνοντας την προειδοποίησή του: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», γράφει το Anadolu.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα.

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας παραγωγής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Tayfun (ή Typhoon στα αγγλικά) τον Οκτώβριο. Ο πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μιλίων) σε 456 δευτερόλεπτα.