Τρία άτομα συνελήφθησαν από τις Αρχές το βράδυ του Σαββάτου (17/12) στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών.

Λίγο μετά τις 23:00, ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, επιτέθηκε με μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Κατά την απομάκρυνση του πλήθους, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο 18χρονοι και ένας ανήλικος.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, επίθεση κατά αστυνομικών, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας.

Χειροπέδες σε 18χρονο για την επίθεση κατά των ΜΑΤ

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας ακόμα 18χρονος συνελήφθη στα Εξάρχεια για επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ.

Σύμφωνα πληροφορίες, ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ που βρίσκονταν στην πλατεία, έπειτα από πορεία αλληλεγγύης στον 16χρονο Ρομά και κατά της αστυνομικής βίας. Αιτία για την επίθεση είναι τα έργα της Αττικό Μετρό.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους αγνώστους κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με την άλλη πλευρά να απαντά με μολότοφ.

Στη συνέχεια, ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να υποστούν σοβαρές ζημιές. Μάλιστα, λόγω της αδυναμίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να προσεγγίσει το σημείο, οι κάτοικοι βγήκαν με λάστιχα να σβήσουν την πυρκαγιά.

Αρκετή ώρα αργότερα τα οχήματα της Πυροσβεστικής κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε έξι οχήματα.