Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (PD) ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο σε σχέση με το υπό διερεύνηση σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του κόμματος και τέθηκε σε ισχύ άμεσα μέχρι την ολοκλήρωση της εν εξελίξει έρευνας για το σκάνδαλο «Qatargate», όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πώς δικαιολόγησε την απόφασή του

Το Δημοκρατικό Κόμμα δικαιολόγησε την απόφαση υπογραμμίζοντας ότι αποσκοπεί στην προστασία της εικόνας του, επιτρέποντας παράλληλα στον Κοτσολίνο να αφιερωθεί στην οργάνωση της υπερασπιστικής του γραμμής.

Ο 60χρονος πολιτικός από τη Νάπολη είναι ευρωβουλευτής από το 2009. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν βοηθός του ευρωβουλευτή Κοτσολίνο, προφυλακίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά δωροδοκίες από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Χθες Πέμπτη, ο Κοτσολίνο είχε εκφράσει την οργή του για την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο, σε δήλωση που μετέδωσαν τα πρακτορεία Ansa και Adnkronos, υπογραμμίζοντας πως δεν υπόκειται σε έρευνα. «Δεν υπόκειμαι σε έρευνα, δεν έχω υποβληθεί σε ανάκριση, δεν διενεργήθηκαν έλεγχοι σε βάρος μου, ούτε σφραγίστηκε το γραφείο μου», δήλωσε ο Κοτσολίνο και τόνισε πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ