Λίγη ώρα μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΝΔ από τη Μαρία Σπυράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Τελικά «με απόφαση Μητσοτάκη» αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα ή με πρωτοβουλία της ίδιας της κ. Σπυράκη όπως ανακοίνωσε το πρωί;», αναρωτιέται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημειώνει ειδικότερα ότι «μετά την άρση ασυλίας της κ. Σπυράκη που ελέγχεται για απάτη από τον Ευρωπαίο εισαγγελέα, περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη το αυτονόητο, δηλαδή την αποπομπή της. Αντί αυτού προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για απάτη αλλά απλά για μια «διοικητική διαφορά». Αλήθεια σήμερα τι άλλαξε;».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως «η απελπιστική κατρακύλα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι πλέον δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει», ενώ σχολιάζει ότι «τελικά ούτε την κ. Σπυράκη δεν είναι σε θέση να ελέγξει».

Η Μαρία Σπυράκη είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ζητούσε σήμερα την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας, μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της. Κι αυτό γιατί όπως είπε η ευρωβουλευτής δεν θέλει να υπάρχουν σκιές.

Η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα».

«Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο» είπε.