Κηδεύεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Φραγκούλης, ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης και κατέληξε χθες Τετάρτη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τη σορό αναμένεται να συνοδεύσουν δεκάδες συγγενείς και φίλοι του Κώστα Φραγκούλη.

Θρήνος για τον 16χρονο Κώστα

Σύσσωμη η κοινότητα Ρομά θρηνεί τον 16χρονο που δεν θα ξαναδεί τη γυναίκα του και το μόλις 1,5 έτους παιδί του για 20 ευρώ βενζίνης.

Συγγενείς και φίλοι ξενύχτησαν τον νεκρό Κώστα, ενώ το κλίμα είναι βαρύ, τόσο στον οικισμό «Αγία Σοφία» όσο και σε Θεσσαλονίκη.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη έμαθε ότι ο γιος του ήταν νεκρός.

Συγκλονιστικές ήταν και οι κουβέντες του παππού του 16χρονου Κώστα, ο Σάββας Φραγκούλης, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε: ««H ταυτότητά μας δεν γράφει Ρομά. Γράφει Έλληνας πολίτης».

«Κοιτάζω τις φωτογραφίες του και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα» είπε και η Ροδή Καβούνη, νηπιαγωγός της οποίας ο Κώστας ήταν μαθητής. Εκτός από τον μαθητή της θρηνεί και την εγκατάλειψη των Ρομά από την Πολιτεία, δηλώνοντας πως η κοινότητα της Αγίας Σοφίας είναι παραμελημένη και ότι η Πολιτεία φέρει διαχρονικά τεράστια ευθύνη.

«ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ»

Η κοινότητα των Ρομά ζητά τώρα ΔΗΚΕΟΣΥΝΗ για το χαμό του Κώστα Φραγκούλη, όπως και η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη που έγραψε το σύνθημα αυτό στέλνοντας το πιο ουσιαστικό μήνυμα.

Καθώς η σορός του 16χρονου Κώστα έφτανε στο σπίτι της οικογένειας με πομπή και συνοδευόταν από τα τραγούδια συγγενών και φίλων, ο παππούς έλεγε: «Θέλουμε να μπει πέντε φορές ισόβια».

«Αμαρτία από τον Θεό να αφαιρέσουν τη ζωή από ένα 16χρονο παιδί. Να μην αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο» είπε απαρηγόρητος» είχε πει ο Σάββας Φραγκούλης και στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.