Στα 3,6 Ρίχτερ αναθεώρησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τη νέα σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Εύβοια στις 10:38 το πρωί της Πέμπτης. Η αρχική εκτίμηση ήταν στα 3,8 Ρίχτερ.

Ο νέος σεισμός σημειώθηκε οκτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας με εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά 34 λεπτών

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στις 10:04 στην Εύβοια, στην περιοχή όπου έγινε ο χθεσινός σεισμός των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τη σεισμική δόνηση κατέγραψε το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο στα επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας με εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

seismos-evoia

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση στα 3,8 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, για τον χθεσινό σεισμό στην Εύβοια.

Τόνισε ότι η δόνηση των 4,3 Ρίχτερ, που έγινε αισθητή και στην Αττική, πρέπει να ήταν ο απόηχος των σεισμών της 29η Νοεμβρίου, καθώς προήλθε από το ίδιο ρήγμα.

«Αυτός ο σεισμός εκτονώνει ακόμα περισσότερο τις τεκτονικές δυνάμεις οι οποίες ήταν συσσωρευμένες στο έδαφος και φανερώνει ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι σε αποδρομή» τόνισε ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει άλλες δυνάμεις για να δώσει κάτι μεγαλύτερο αλλά και στην ελάχιστη περίπτωση που θα έχουμε κάποιο μεγαλύτερο σεισμικό γεγονός, οι κατασκευές στην περιοχή αντέχουν» πρόσθεσε.

«Συνεπώς τα περιθώρια ασφάλειας είναι πάρα πολλά. Έτσι δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο σεισμός αυτός» κατέληξε ο κ. Λέκκας.