Την αποπομπή της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την άρση ασυλίας της κας Σπυράκη -όπως και της κας Καϊλή– που ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κα Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κα Καϊλή;» τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις «υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα.

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς και απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

»Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ. Οι άριστοι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός και εκτός συνόρων» τονίζει στην ανακοίνωσή του – σχόλιο για την υπόθεση- ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου για «εξαγωγή διαφθοράς» από την Ελλάδα στο Βέλγιο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό.