Με το σκάνδαλο χρηματισμού στην καρδιά της Ευρώπης να παίρνει διαστάσεις και εν αναμονή της απόφασης για την Εύα Καϊλή, το Charlie Hebdo σχολιάζει με ένα εξαιρετικά αιχμηρό σκίτσο το Qatargate στο εξώφυλλό του.

Στο σκίτσο παρουσιάζεται ένας Εμίρης του Κατάρ ιδιαίτερα ευτυχισμένος, έχοντας δύο γυναίκες καθισμένες στα πόδια του, με χαρτονομίσματα να ξεχειλίζουν από τα ρούχα τους. Θέλοντας να σχολιάσει με καυστικό τρόπο το σκάνδαλο που πλήττει την καρδιά της Ευρώπης, το Charlie Hebdo το αποτύπωσε με σεξιστικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου – Εντός της ημέρας η απόφαση της για τους άλλους τρεις

Στο δεξί του πόδι κάθεται μια γυναίκα με φόρεμα από το οποίο ξεχειλίζουν χρήματα, ενώ στο αριστερό μία ακόμη γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας με κουστούμι. Και από τα ρούχα αυτής της γυναίκας ξεχειλίζουν χρήματα.

Αιχμηρό σχόλιο του Charlie Hebdo για το Qatargate

«Ευτυχής σαν Εμίρης του Κατάρ στην Ευρώπη!» είναι τα λόγια που αποδίδονται στον Καταριανό. «Με εκδιδόμενες» και «με βουλευτές» συμπληρώνει, με τον σκιτσογράφο του Charlie Hebdo να επιχειρεί ένα λογοπαίγνιο με τις γαλλικές λέξεις «putes» (ιερόδουλες) και «deputes» (ευρωβουλευτές).

Το μακελειό στο Charlie Hebdo

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo είχε βρεθεί στο στόχαστρο για ένα σκίτσο του στις 7 Ιανουαρίου του 2015. Δύο Ισλαμιστές ένοπλοι τότε επιτέθηκαν στα γραφεία του περιοδικού, σκορπώντας τον θάνατο.

Στην τρομακτική επίθεση δολοφονήθηκαν 12 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού. Είχαν επίσης τραυματιστεί πολλοί άλλοι, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Στα θύματα ήταν οι σκιτσογράφοι Charb, Cabu, Honore, Tignoous και Wolinski, ο οικονομολόγος Bernard Maris, οι συντάκτες Elsa Cayat και Mustapha Ourrad, ο Michel Renaud και ο Frederic Boisseau, οι αστυνομικοί Brinsolaro και Merabet.

Μια τρομοκρατική επίθεση που είχε θεωρηθεί τρομακτικής βαρβαρότητας από τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.