Επίθεση στο Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδοντάς του πανικό και μικρότητα με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή, τονίζοντας ότι η ευρωβουλευτής που εμπλέκεται στο Qatargate ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κομματικά στελέχη της ΝΔ στο ΕΛΚ στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε στην υπόθεση Καϊλή λέγοντας: «Δυστυχώς, βλέπετε και με τις πρόσφατες εξελίξεις η αξιοπιστία της πολίτικης πλήττεται και η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς βάλλεται. Είναι πολύ στενάχωρα τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία ελπίζω πολύ γρήγορα η Δικαιοσύνη εδώ πέρα στο Βέλγιο να εξιχνιάσει».

«Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για όσα λέει και πράττει. Ας αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους και να ξεδιαλύνουν αυτή την υπόθεση που τραυματίζει το κύρος της Ευρώπης και των πολιτικών θεσμών» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δείχνει και πανικό και μικρότητα να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Επειδή στις Βρυξέλλες φαντάζομαι ότι όλοι γνωριζόμαστε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας ουσιαστικά την αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη που χαρακτήρισε την Εύα Καϊλή «δούρειο ίππο της ΝΔ» όταν ανακοίνωσε τη διαγραφή της.

«Για τη ΝΔ η αυτοδυναμία είναι και μια αναγκαία προϋπόθεση σταθερότητας, επειδή και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν κάνει τις επιλογές τους. Άκουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση, για να οικοδομηθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση. Ο άνθρωπος το είπε πολύ καθαρά, ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες που ενδεχομένως να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει να το πει με ειλικρίνεια, αντί να μας το λέει με μισόλογα».

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση και στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα σχόλιά του για εξαγωγή διαφθοράς από την Ελλάδα στις Βρυξέλλες με αφορμή την υπόθεση Καϊλή. Ο πρωθυπουργός επέπληξε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα του όταν τη δυσφημεί στο εξωτερικό.

«Προσωπικά με ενόχλησε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «γιατί κάτι τέτοιες κουβέντες δεν πρέπει να ακούγονται.  Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι είναι πρωταγωνίστρια η Ελλάδα στην εξαγωγή διαφθοράς. Όχι, η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στην εξαγωγή αγαθών και προϊόντων. Γιατί ακριβώς πετύχαμε μια οικονομία εξωστρεφή και αυξήσαμε το μερίδιο των εξαγωγών πάνω από το 40%. Δεν προσφέρει υπηρεσία στη χώρα ένας πρώην πρωθυπουργός που δυσφημεί την Ελλάδα εκτός Ελλάδος. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και κρίνεται για τα λεγόμενά του».