Το κλίμα από την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των τραπεζών σχετικά με την στήριξη των δανειοληπτών μετέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο περιθώριο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην Βουλή. «Επί δύο ώρες μπινελικονόμασταν», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας μια αίσθηση του τι διημείφθη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας βλέπει τραπεζίτες – Οι στόχοι

Παρά το γεγονός ότι «ήταν και αυτή κακή συζήτηση, διότι συνεχίζω να πιέζω ώστε να γίνουν εμπροσθοβαρώς πιο ενεργοί», όπως αποκάλυψε, ωστόσο εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα «στον βαθμό που οι τράπεζες έφτασαν στα όρια τους», όπως είπε.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απέχουμε ακόμη», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εύρος της στήριξης είπε: «Σώζουμε κάποιους, δεν μπορώ να σώσω παραπάνω. Είναι λύση για αρκετούς δανειολήπτες, περίπου 30.000».

Η επόμενη συνάντηση με τις τράπεζες θα είναι στις αρχές της επόμενης χρονιάς, ενώ όσον αφορά το επίδομα των 600 ευρώ προς αστυνομικούς, λιμενικούς, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «δεν θα το πάρουν άλλοι», σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τους ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων θα πάρουν οφειλόμενα εκτός έδρας και νυχτερινά.

Υπενθυμίζεται ότι για τους πυροσβέστες έχει ανακοινωθεί κονδύλι ύψους 8 εκατ. ευρώ που θα δοθεί ως εκτός έδρας.