Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σκανδάλου Qatargate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το οποίο έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων η ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Πίσω από την σύλληψη της Εύας Καϊλή για συμμετοχή της στο πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά.

Και αυτή έχει να κάνει με την κόρη της Ελληνίδας ευρωβουλευτή που έμεινε χωρίς τους γονείς της τώρα που συνελήφθη τόσο η μαμά της όσο και ο μπαμπάς της, ο Ιταλός σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή του MEGA LIVE NEWS, το 10 μηνών κοριτσάκι βρίσκεται προσωρινά στην κατοικία φιλικού προσώπου στο Βέλγιο, καθώς από τη στιγμή που και ο παππούς του και πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος Καϊλής έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και τώρα «τρέχει» για την κόρη του δεν μπορεί να τη φροντίσει…

Κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς

«Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα με τους λογαριασμούς και τα οικονομικά δεδομένα ούτε του πατέρα, ούτε της αδερφής. Σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι μόνοι λογαριασμοί που υπάρχουν είναι ένας που μπαίνει ο μισθός 1.200 ευρώ τον μήνα της αδερφής και ένας λογαριασμός του πατέρα που είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα κάνουμε αίτηση αύριο το πρωί να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί που μπαίνουν οι μισθοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο του πατέρα της Εύας Καϊλή. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα. Κάθεται εκουσίως όπως θα έκανε ο κάθε πατέρας όταν έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα το παιδί του».

Σχετικά με τα λεφτά που σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος σημείωσε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

«Η προδικασία είναι απόρρητη και δε διαρρέει τίποτα. Τηρείται το απόρρητο. Δεν το γνωρίζω αν βρέθηκαν ή όχι».