Ο Ολυμπιακός έχει βρει ρυθμό και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και της Βίρτους Μπολόνια, επικράτησαν του ΠΑΟΚ με σκορ 88-68 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και παραμένουν αήττητοι στην Basket League.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν απολαυστικοί για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, κάνοντας ό,τι θέλουν μέσα στο παρκέ και φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και πάνω από τους 30 πόντους.

Στη συνέχεια ο δικέφαλος μείωσε για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα. Πλέον οι νταμπλούχοι Ελλάδος στρέφουν την προσοχή τους στη Εuroleague και την επικείμενη «διαβολοβδομάδα» με Φενέρμπαχτσε και Βιλερμπάν.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Αϊζάια Κάνααν με 17 πόντους και ο Σάσα Βεζένκοφ με 16, ενώ 14 πρόσθεσε ο Τζοέλ Μπολομπόι. Από την άλλη πλευρά, ο 24 μέτρησε ο Γιανίκ Φράνκε, ενώ 10 είχε ο Τζέιλεν Χαντς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βάζει από νωρίς τις βάσεις και να χτίζει σιγά-σιγά μια καλή διαφορά. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση με τους Βεζένκοφ και Κάνααν αρχικά, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λαρεντζάκης.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ, κάτι που κατάφερνε, αφού η διαφορά έμενε γύρω στους δέκα πόντους.

Όμως στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, οι Πειραιώτες βρήκαν σκορ με τον Λαρεντζάκη και έτσι το προβάδισμα εδραιώθηκε κοντά στους είκοσι, δίχως όμως να τους ξεπεράσει.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το +17 (48-31).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός, με τον Κάνααν να σκοράρει συνεχόμενα καλάθια. Αποτέλεσμα αυτού, σε συνδυασμό με την αστοχία του Δικεφάλου, ήταν οι «ερυθρόλευκοι» να εκτοξεύσουν τη διαφορά και να την στείλουν πάνω από τους 30 πόντους, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει την ευκαιρία να μειώσει όσο μπορούσε τη διαφορά, όμως ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα που είχε χτίσει για τρία δεκάλεπτα, φτάνοντας έτσι σε μια άνετη νίκη με το τελικό 88-68.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 31-48, 43-73, 68-88