Βίντεο που είχε αναρτηθεί στη σελίδα της «Κιβωτού» στο facebook δείχνει το καλωσόρισμα του πατέρα Αντωνίου από τα φιλοξενούμενα παιδιά της δομής στη Πωγωνιανή.

Όπως ακούγεται, τα παιδιά τον υποδέχονται χορεύοντας και τραγουδώντας ένα ηπειρώτικο τραγούδι, έχοντας αλλάξει τους στίχους για να υμνήσουν τον ίδιο, τον πατέρα Αντώνιο.

Διαβάστε επίσης: «Κιβωτός του Κόσμου»: Χιλιάδες ευρώ στη θυρίδα της Χίου

Στο βίντεο φαίνονται παιδιά να χορεύουν κυκλικά γύρω από τον πατέρα Αντώνιο, τραγουδώντας το «πειραγμένο» ηπειρώτικο τραγούδι.

Οι στίχοι είναι παραφρασμένοι ώστε να υμνήσουν τον πατέρα Αντώνιο. Ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να στέκεται στη μέση, χειροκροτώντας τα παιδιά.

«Αγιογραφία» για τον πατέρα Αντώνιο

Υπενθυμίζεται πως σε άλλη ανάρτηση της οργάνωσης, ο πατέρας Αντώνιος αποτυπώνεται σε μία «αγιογραφία». Το σχέδιο παραπέμπει στη βιβλική αφήγηση για τον Νώε και την Κιβωτό.

Ο πατέρας Αντώνιος αποτυπώνεται χαρακτηριστικά σε ρόλο ποιμένα που οδηγεί τα παιδιά στην Κιβωτό του Νώε. Λίγο πιο πίσω και μία ακόμα μορφή, που παραπέμπει στην πρεσβυτέρα.

Πρώην φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος είχε τάσεις θεοποίησης του εαυτού του.

Αναφέρουν μάλιστα ότι στη διάρκεια του εκκλησιασμού μαζί με τις κανονικές εικόνες των αγίων ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν και τον «Νώε» – πατέρα Αντώνιο.