Στην παροιμιώδη ανευθυνότητα των «υπευθύνων» του σχολείου, του δήμου Σερρών και τους συνεργείου που πραγματοποίησε τις εργασίες αποδίδουν το χαμό του παιδιού τους οι γονείς του 11χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο στο 9ο δημοτικό σχολείο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν την πλήρη δικαίωση της μνήμης του μικρού Βασίλη, καθώς και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων.

Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Θα αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία στις Σέρρες

Υπενθυμίζεται ότι ο 11χρονος μαθητής της ΣΤ’ τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών έχασε τη ζωή του όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα του λεβητοστασίου του σχολείου μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στον καυστήρα, έπειτα από εργασίες για την αλλαγή της θέρμανσης σε γεωθερμία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου.

Η οικογένειά του με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων».

Σέρρες, 08/12/2022, οι γονείς»

Ανοίγει ξανά το σχολείο

Πλέον, το δημοτικό σχολείο που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα, με τη δημοτική αρχή να θέτει σε λειτουργία σύστημα θέρμανσης με κλιματισμό σε κάθε αίθουσα.

«Από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών.