Ζευγάρι ηλικιωμένων έφυγε από την ζωή με διαφορά λίγων μόνο ωρών, σηματοδοτώντας το τέλος της 79χρονης ιστορίας αγάπης τους. Ο Χιούμπερτ με την Τζουν Μαλικότ, και οι δύο 100 ετών, πέθαναν την περασμένη εβδομάδα.

Η συγκινητική ιστορία αγάπης σημειώθηκε στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο γιος του ζευγαριού Σάμ δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι η μητέρα του αρρώστησε βαριά μία ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Όπως περιέγραψε η ασθένεια της μητέρας «χτύπησε» και τον πατέρα του. Αμφότεροι βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου για 5 ημέρες μάλιστα μοιράζονταν και το ίδιο δωμάτιο.

Πέθανε και η σύζυγός του λίγες ώρες αργότερα…

Στις 30 του μήνα, τον περασμένο Νοέμβρη ο πατέρας του Σαμ δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή. Όταν τον ρώτησαν ποια ήταν η αιτία θανάτου, εκείνος απάντησε «ραγισμένη καρδία». Μόλις 20 ώρες αργότερα έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του, Τζουν.

Πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά όταν αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική ιστορία αγάπης του Χάμπερτ και της Τζουν, οι δυο τους -μεγαλωμένοι στο Κεντάκι- γνωρίστηκαν το 1941 σε εκκλησιαστική λειτουργία σε ηλικία 20 ετών.

Μόλις έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν, όταν ο Χάμπερτ είχε άδεια από τον αμερικανικό στρατό. Μόλις τελείωσε ο πόλεμος μετακόμισαν στο Οχάιο. Μαζί απέκτησαν 3 παιδιά, που τους χάρισαν 7 εγγόνια και 11 δισέγγονα.

Το μυστικό της αγάπης τους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, ήταν πως ποτέ δεν καυγάδιζαν έντονα και σοβαρά. «Δε λέμε ότι η ζωή μας δεν είχε προβλήματα, αλλά ποτέ δε βλάψαμε ο ένας τον άλλον. Αν υπάρξει ένταση φεύγεις για λίγα λεπτά να ηρεμήσεις και έπειτα επιστρέφεις, είτε ξεχνώντας αυτό που έγινε, είτε βρίσκοντας λύση», έλεγε ο Χάμπερτ.

«Ποτέ δε θες να βλάψεις αυτόν που αγαπάς. Τον βάζεις πάνω από τα δικά σου συναισθήματα. Αν υπάρχουν δυσκολίες, δούλεψε τες για να λυθούν. Τέλος γνώμη μου είναι να μη πηγαίνεις ποτέ στο κρεβάτι τσακωμένος», ήταν τα λόγια της Τζουν.