Χωρίς κουβέντα για την ταμπακέρα της υπόθεσης του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που χαροπαλεύει από τα αστυνομικά πυρά που δέχτηκε, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις πρώτες του δηλώσεις δύο μέρες μετά από ένα ακόμα τραγικό συμβάν αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας περιορίστηκε να μιλήσει για κομματική εργαλειοποίηση της υπόθεσης από …τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ταύτιση με το 2008 και επανάληψη

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να συνδέσει το περιστατικό της Θεσσαλονίκης με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να υπάρξει «επανάληψη των θλιβερών γεγονότων» εκείνης της εποχής.

«Διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό» είπε ο κ. Θεοδωριάκος προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για κομματικούς λόγους την υπόθεση. Επιχειρούν μια επικίνδυνη ταύτιση με το 2008 και την επανάληψη των θλιβερών γεγονότων».

Συμψηφισμός

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ευχήθηκε στην οικογένεια του 16χρονου «γρήγορη ανάρρωση», ωστόσο στο όνομα του ότι «ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις» επίχειρησε στην πραγματικότητα συμψηφισμό του εν ψυχρώ πυροβολισμού του ανήλικου Ρομά με τους τραυματισμούς αστυνομικών κατά τη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων, στο βαθμό που οι δηλώσεις αυτές δεν εκλαμβάνονται ως πολιτική κάλυψη στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

«Η ισχύς της Δημοκρατίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόφωνης καταδίκης. Στηρίζουμε την Αστυνομία αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου. Ο νόμος είναι για όλους χωρίς εξαιρέσεις. Εύχομαι στην οικογένεια του 16χρονου να αναρρώσει γρήγορα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται ότι τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, διαδέχτηκε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μπόνους 600 ευρώ το Δεκέμβριο σε όλους τους αστυνομικούς ως «ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης» για το έργο που επιτελούν.