Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο 16χρονος που τον πυροβόλησαν στο κεφάλι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί περιμένοντας τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα, άρχισε να πετά ξύλα, κοντάρια, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που «απάντησαν» με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Διαβάστε επίσης: Την Παρασκευή απολογείται για τις κακουργηματικές κατηγορίες ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Τι δείχνει το βίντεο

Στα πλάνα καταγράφεται η στιγμή που αστυνομικοί των ΜΑΤ ρίχνουν στο έδαφος έναν άνδρα. Όπως μεταδίδει το voria.gr πρόκειται για τον πατέρα του ανηλίκου, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Τον γιο μου σκότωσαν» φέρεται να ουρλιάζει ο άνδρας. Οι ένστολοι τρέχουν κατά πάνω του και τον ρίχνουν, ενώ ο ίδιος φαίνεται πως κρατά στο χέρι του ένα ξύλο. Επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν και ένας τον γρονθοκοπεί στην πλάτη. «Σταμάτα» ακούγεται να φωνάζει μία γυναίκα, που δηλώνει ότι είναι δικηγόρος.

Λίγο αργότερα ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος και του επετράπη να εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο, συνοδεία του δικηγόρου της οικογένειας. Ο ανήλικος νοσηλεύεται σε σοβαρότατη κατάσταση, μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Δευτέρα.

Δείτε το βίντεο