Ο Έντι Ράμα ζήτησε συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενος σε δηλώσεις του σε συνέντευξή του στο Euractiv.

«Δεν θα εξαπατήσουμε την ΕΕ όπως έκανε η Ελλάδα» για να ενταχθεί στην ΕΕ φέρεται να δήλωσε στον ιστότοπο.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες περίεργες δηλώσεις που είδα ότι αποδόθηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση φυσικά στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική παράταξη όπως με τον Τσίπρα που είμαστε φίλοι» δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Ράμα.

Ο Έντι Ράμα ευχήθηκε και στον Νίκο Δένδια για την ονομαστική του γιορτή.

Η επίμαχη δήλωση του Έντι Ράμα

Στη συνέντευξή του στο Euractiv και την Alice Taylor, ο Ράμα μίλησε- την παραμονή της Συνόδου κορυφής για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων- για την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να διασφαλιστεί η αυθεντικότητα της διαδικασίας διεύρυνσης.

Ο αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η διαδικασία ένταξης είναι μια διαδικασία εξατομικευμένη με βάση την αξία [της κάθε χώρας]. Εμείς οφείλουμε να εκπληρώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια, και δεν είναι μια εξέταση όπου μπορείς να “κλέψεις” – ακόμη κι αν οι καθηγητές είναι λίαν διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν. Είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις αυτές τις εξετάσεις».

Στο σημείο εκείνο συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα του να διαθέτει θεσμούς που λειτουργούν και «να μην εξαπατήσει όπως κάποιες γειτονικές χώρες έκαναν στο παρελθόν».

Όταν κλήθηκε, δε, να κατονομάσει ποιες χώρες εννοεί, απάντησε ευθέως «την Ελλάδα».