Εφόσον ήχησαν οι σειρήνες σε όλη την Ουκρανία, ο πόλεμος συνεχίστηκε με βομβιστικές επιθέσεις της Ρωσίας. Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια στην επαρχία Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, καταστρέφοντας πολλά σπίτια και σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, δήλωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.

Ένας αξιωματούχος της πόλης Ζαπορίζια ανέφερε ότι κτίρια χτυπήθηκαν στα προάστια της πόλης και ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου τόνισε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας έχουν τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή και προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια. Ένας πάροχος ενέργειας ανακοίνωσε ότι η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στη βόρεια επαρχία Σούμι από τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις.

Ρώσοι και Λευκορώσοι θα πολεμήσουν σε ενιαίο μέτωπο

Στρατιώτες από την Ρωσία και τη Λευκορωσία εκπαιδεύονται για να πολεμήσουν ως ενιαία δύναμη, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με τη Δύση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Λουκασένκο έκανε αυτή τη δήλωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, στο Μινσκ το Σάββατο, όπως αναφέρει το RT στο κανάλι του στο telegram.

«Σήμερα προετοιμαζόμαστε σαν μια ενιαία δύναμη, ένας ενιαίος στρατός», δήλωσε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι εκπαιδευτές από τις δύο χώρες εκπαιδεύουν ο ένας τα στρατεύματα του άλλου. «Όλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν κρύψαμε αυτό το γεγονός. Λοιπόν, είναι αδύνατο να το κρύψει κανείς σε έναν σύγχρονο κόσμο», προσέθεσε ο Λευκορώσος ηγέτης και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Λουκασένκο επέμεινε ότι τόσο το Μινσκ όσο και η Μόσχα «δεν ήθελαν και δεν θέλουν πόλεμο», αλλά συνεργάζονται για να μπορέσουν να «αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση».