Την υπόθεση του 16χρονου που δέχτηκε αστυνομικά πυρά στη Θεσσαλονική και χαροπαλεύει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα και δεν μετριέται με κανενός είδους ποσό.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Αυτονόητο

«Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα. Αυτό είναι αυτονόητο. Η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και η αξία της δεν μετριέται σε κανενός είδους ποσό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου στο ερώτημα πως γίνεται αστυνομικοί να ανοίγουν πυρ κατά πολίτη πολύ δε περισσότερο ανήλικου επειδή δεν πλήρωσε τη βενζίνη που έβαλε στο ρεζερβουά του οχήματός του.

Από εκεί και πέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στο ερώτημα τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τόνισε: «Νομίζω ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ελληνική αστυνομία. Και όπως σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση θα υπάρξει και έρευνα και θα γίνουν ανακοινώσεις και θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής».

Πληροφορίες για σύλληψη αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο

Εν τω μεταξύ, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορές σχετικά με τη σύλληψη αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι ο αστυνομικός που φέρεται πως πυροβόλησε τον 16χρονο οδηγό αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, έχει συλληφθεί ένω από την μεριά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι δεν υπάρχει ακόμα σύλληψη ενώ ο εισαγγελέας εξετάζει να στείλει όχι μόνο έναν αστυνομικό κατηγορούμενο αλλά και άλλους.

Τι λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό

Ομάδα ΔΙΑΣ κλήθηκε από κέντρο Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για να εντοπίσουν το φορτηγάκι του 16χρονου ΡΟΜΑ από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στο Διαβατά. Όπως λένε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ άρχισαν να καταδιώκουν το φορτηγάκι, πήγαν δίπλα του και του έκαναν χειρονομίες να σταματήσει.

Ο νεαρός προσπάθησε να ρίξει τις μηχανές 4 φορές κάνοντας απότομα δεξιά – αριστερά, και τράβηξε και χειρόφρενο. Τότε ένας της ΔΙΑΣ πυροβόλησε 2 φορές μια φορά προς το αυτοκίνητο έριξε πυροβολισμό ακινητοποίησης και μία στον αέρα. Βρέθηκαν 2 κάλυκες στην περιοχή των πυροβολισμών και μια σφαίρα στο κεφάλι του παιδιού.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε. Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ανήλικος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι Ρομά, απάντησε στα πυρά των αστυνομικών. Η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή.