Με το τραγικό δυστύχημα στο δημοτικό σχολείο των Σερρών που στοίχησε τη ζωή ενός 11χρονου μαθητή ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική ομιλία του από την Τρίπολη όπου περιόδευσε σήμερα.

Αφού εξέφρασε την βαθύτατη οδύνη του για τον τραγικό θάνατο του παιδιού τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι πρέπει προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Θα αποδοθούν ευθύνες

Συγκεκριμένα ξεκίνησε λέγοντας τα εξής: «Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εκφράζοντας την βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες, ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που έγινε στον λέβητα του δημοτικού σχολείου στο οποίο πήγαινε».

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε λέγοντας τα εξής: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι, παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της κεντρικής κυβέρνησης, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να υποστηρίξουμε τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».

Δεν είχα δώσει άδεια για εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου

Για τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή του μαθητή ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ανέφερε πως ο αρμόδιος μηχανικός του έργου είχε ενημερώσει πως λόγω βλάβης στο νέο σύστημα θέρμανσης το σχολείο θα έπρεπε να θερμαίνεται όπως παλιά, δηλαδή με πετρέλαιο.

«Ενώ ήταν να έρθει το Σάββατο ο εργολάβος», είπε ο κ. Τσιότσιος, «και έπρεπε να έρθει το Σάββατο, διότι χιλιάδες φορές τους εξήγησα ότι δεν επιτρέπω να κάνουν εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, αλλά δε βρήκα κανένα στήριγμα σε αυτό ούτε από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ούτε από το δήμο. Ερχόταν γενικώς όποτε ήθελαν και έφευγαν όποτε ήθελαν. Ήρθαν σήμερα τελικά να κάνουν τη σχετική ρύθμιση και μας είπαν ότι από δω και πέρα δεν θα ανάβουμε το λέβητα πετρελαίου καθώς πλέον το σχολείο θα δουλεύει με γεωθερμία».