Allez les Bleus! Allez… Eμπαπέ! Με τον σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν να σπέρνει τον φόβο και τον τρόμο, η Γαλλία «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Πολωνία (3-1), κλείνοντας μια θέση στους «8» του Μουντιάλ του Κατάρ.

Με τον Κιλιάν Εμπαπέ μπροστάρη (2 γκολ) και τον Ολιβιέ Ζιρού να γράφει ιστορία (πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Τρικολόρ), η αρμάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έστειλε το κατάλληλο μήνυμα την κατάλληλη στιγμή: Οι Γάλλοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν μέχρι τέλους το στέμμα τους στα γήπεδα του Κατάρ.

Απίθανη παράσταση από τον 23χρονο παίκτη, που πήρε τη σκυτάλη από τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Πάρτι από τον Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Αυστραλία, πάρτι και από τον Κιλιάν Εμπαπέ στην τιτανομαχία με την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Οι Πολωνοί απλά παραδόθηκαν στις ορέξεις των Παγκόσμιων πρωταθλητών, με αποτέλεσμα να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής.

H Γαλλία μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4ο λεπτό, ο Βαράν έπιασε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Σο 13’ ο Τσουαμενί δοκίμασε το μακρινό σουτ αλλά ο Σέζνι έπεσε και απομάκρυνε. Στο 21’ ο Λεβαντόφσκι απείλησε και στο 29’ η Γαλλία σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο Ντεμπελέ από δεξιά έκανε ωραίο γύρισμα και ο Ζιρού έχασε το… άχαστο με προβολή στο πίσω δοκάρι.

Τελικά, η αρμάδα του Ντεσάμπ βρήκε αυτό που έψαχνε απεγνωσμένα στο 44ο λεπτό. Ο Εμπαπέ έβγαλε κάθετα στον Ζιρού, που γύρισε και πλάσαρε μέσα από την περιοχή για το 1-0.

Το γκολ ήταν ιστορικό για τον άσο της Μίλαν, καθώς έφτασε τα 52, με αποτέλεσμα να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Γαλλίας. Στο 45’ ο Καμίνσκι κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Γκριεζμάν και πέρασε λίγο έξω.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Πολωνία να ανοίγεται αναγκαστικά ψάχνοντας την ισοφάριση. Ηταν μια κίνηση… βούτυρο στο ψωμί για τα αστέρια των «Τρικολόρ» που έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του Al Thumama Stadium.

Οι Γκριεζμάν (48′), Εμπαπέ (56′) και Ζιρού (66′) είχαν καλές στιγμές για να καθαρίσουν το ματς όμως δεν έκαναν το 2-0. Τελικά, το δεύτερο γκολ των Γάλλων προήλθε από τα πόδια του… δαιμόνιου Κιλιάν.

Στο 74’και μετά από ωραία συνεργασία, ο Ντεμπελέ βρήκε τον Εμπαπέ, που… ζωγράφισε με ασύλληπτο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Σέζνι δεν μπορούσε να αντιδράσει και μοιραία γράφτηκε το 2-0.

Ουσιαστικά, σε εκείνο το χρονικό σημείο η Γαλλία «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. Παρόλα αυτά, δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, με τον σταρ της Παρί Ζερμέν να σημειώνει και άλλο καταπληκτικό τέρμα.

Στο 90+1′ ο Εμπαπέ έστρωσε την μπάλα στο δεξί του πόδι, έπιασε διαγώνιο κεραυνό και νίκησε τον Σέζνι για το 3-0. Το μόνο που κατάφερε η Πολωνία ήταν να μειώσει με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την άσπρη βούλα. Με δεύτερη προσπάθεια (έδωσε επανάληψη ο ρέφερι), ο άσος της Μπαρτσελόνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς για το τελικό 3-1.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Κουντέ (90′ Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί (66′ Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (76′ Κομάν), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (76′ Τουράμ).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (87′ Μπέντναρεκ), Μπερεσίνσκι, Φρανκόβσκι (87′ Γκροσίτσκι), Σιμάνσκι (64′ Μίλικ), Κριχόβιακ (71′ Μπιέλικ), Ζιελίνσκι, Καμίνσκι (71′ Ζαλέβσκι), Λεβαντόφσκι.