Η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά, συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας στην έμπρακτη στήριξη και στην κοινωνική προσφορά στην πόλη του Πειραιά.

«Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε την πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ να ανακαινίσει και να διαμορφώσει εξ’ ολοκλήρου το κτίριο δημιουργώντας έτσι έναν μικρό “πυρήνα” αγάπης» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά, Δημήτρης Αλφιέρης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το κτίριο. «Οι προσφορές του στην πόλη ήταν τεράστιες, οπότε δικαιωματικά του αξίζει να βρίσκεται σε αυτό εδώ το κτίριο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλφιέρης.

Ξεχωριστή ημέρα για τον Πειραιά

Στα εγκαίνια χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που τέλεσε και τον αγιασμό παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο οποίος ευλόγησε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», ενώ παρευρίσκονται επίσης δεκάδες αρχιερείς από όλη την Ελλάδα.

Πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το «Μαρινάκειον Μέλαθρον» για την τελετή.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή

      

Η Αθανασία Μαρινάκη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκοψαν την κορδέλα στα εγκαίνια, ενώ στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη.   

Αναμνηστικό δώρο πρόσφερε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της πόλης του Πειραιά. 

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δώρισε εικόνα – αντίγραφο της Παναγίας της Τήνου στην οικογένεια Μαρινάκη.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε το παράσημο της πόλης του Πειραιά στην οικογένεια Μαρινάκη για τη συνολική προσφορά της στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικού του «Μαρινάκειου Μελάθρου»