Αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη έλαβαν «ματωμένα πακέτα» τα οποία περιείχαν μάτια ζώων, γνωστοποίησε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ολεγκ Νικολένκο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Νικολένκο διευκρίνισε ότι τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχύσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες μετά τη σειρά επιστολών με εκρηκτικούς μηχανισμούς οι οποίες εντοπίστηκαν στην Ισπανία τις προηγούμενες ημέρες, με μια εξ αυτών να εκρήγνυται στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, τραυματίζοντας έναν υπάλληλο.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει Ρωσία χωρίς τον Πούτιν;

Μια άλλη είχε αποδέκτη τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

«Ματωμένα» δέματα έχουν λάβει οι πρεσβείες της χώρας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως και τα προξενεία στη Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το Μπρνο (Τσεχία), προσέθεσε.

Σε ανάρτηση του, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι αντίστοιχη επιστολή εστάλη και στην πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Συναγερμός

«Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος» σημείωσε ο Νικολένκο, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έχει ήδη δώσει εντολή στις παραπάνω πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε, ακόμη, ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό. Πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά από την πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Εξάλλου, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε.

Τέλος, η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον ίδιο. Η συγκεκριμένη επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, σημείωσε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.