Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να εντυπωσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς μετά τις εντός έδρας νίκες επί των Βίρτους Μπολόνια και Βιλερμπάν, «άλωσε» και το Κάουνας και επικράτησε με 81-67 της Ζαλγκίρις. Οι πράσινοι πέρασαν από τη Λιθουανία, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 5-6 και… βλέπουν διακριτικά οκτάδα, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να παρουσιάζει παιχνίδι με το παιχνίδι καλύτερο Παναθηναϊκό.

Ο λόγος που το τριφύλλι έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του στα τελευταία ματς έχει ονοματεπώνυμο στο παρκέ και δεν είναι άλλο από τον Ντουέιν Μπέικον, το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποκτήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, έκανε το ντεμπούτο του στις 3 Νοεμβρίου και έκτοτε αποτελεί τον βασικό «πυλώνα» στην επίθεση της ομάδας.

Ο Μπέικον ήρθε στον Παναθηναϊκό για αυτόν ακριβώς τον λόγο, να «ξεμπλοκάρει» το τριφύλλι στην επίθεση και να «τραβήξει» κουπί, στα ματς που κολλάει η ομάδα. Είναι η… σταθερά του Παναθηναϊκού στην επίθεση, έτσι κι αλλιώς είναι ένας καλός αμυντικός, ενώ στα τελευταία ματς βοηθάει και στη δημιουργία.

Συνολικά ο Μπέικον πραγματοποιεί μια μεστή σεζόν με το τριφύλλι μέχρι στιγμής, αφού έχει αγωνιστεί σε 6 ματς στην Euroleague και έχει 18,5 πόντους μέσο όρο, χωρίς να έχει και εντυπωσιακά στατιστικά. Παρόλα αυτά ο Αμερικανός είναι το κομμάτι που έλειπε από τον φετινό Παναθηναϊκό και αυτό φαίνεται και εκ του αποτελέσματος, αλλά και από την επίδραση που έχει στους συμπαίκτες του…

Ο Μπέικον κόντρα στη Ζαλγκίρις δεν έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, όμως είχε 19 πόντους, συνέβαλλε στα μέγιστα από την αρχή για να πάρουν διαφορά οι πράσινοι και είναι το «κλειδί» για να τραβάει πάνω του τα βλέμματα στην επίθεση. Η αντίπαλη άμυνα σε όλα τα ματς που έχει παίξει μέχρι στιγμής είναι προσαρμοσμένη πάνω του, ενώ αν και δεν είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του τριφυλλιού δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ενώ δεν έχει πέσει κάτω από τους 14 πόντους σε κανένα από τα 6 ματς που έχει παίξει, με το τριφύλλι να μετράει στο διάστημα που έχει έρθει 4 νίκες και 2 ήττες, την ώρα που πριν είχε ρεκόρ 1-4.

Ο Μπέικον είναι το «κλειδί» για τους πράσινους και φαίνεται, ο Ράντονιτς το γνωρίζει και στήνει το πλάνο του στην επίθεση γύρω από εκείνον, ενώ με εξαίρεση δυο ματς τον χρησιμοποιεί πάνω από 30 λεπτά. Κάτι που δείχνει πολλά, όπως και το ότι έχει ήδη συμπεριληφθεί στο ρόστερ για τα ματς πρωταθλήματος και θα είναι κανονικά διαθέσιμος φυσικά για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ τη Δευτέρα (5/12).

Δείτε τα στατιστικά του Μπέικον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού: 

To ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η εμφάνιση του Μπέικον με τη Βίρτους 

H εμφάνιση με τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ

Η νίκη επί της Ζαλγκίρις