Άγνωστοι πυρπόλησαν όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην περιοχή του Παπάγου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας, το όχημα ανήκει σε Ιταλίδα διπλωμάτη.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενο όχημα.

Διαβάστε επίσης: Η Ιταλία κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις και διάβρωση των ακτών

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας από την Ιταλία

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το όχημα ανήκει στην Ιταλίδα διπλωμάτη Susanna Schlein. Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα τη σοβαρή εγκληματική πράξη απέναντι στην Susanna Schlein και την οικογένειά της».

Σημείωμα του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι «στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο της συμβούλου Schlein, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς έπειτα από έκρηξη. Αφού ξύπνησε από διαδοχικούς κρότους, η Schlein αντιλήφθηκε αμέσως την απόπειρα εμπρησμού».

Το ίδιο σημείωμα αναφέρει ότι κοντά στο αυτοκίνητο βρέθηκε μια βόμβα μολότοφ με ημιεξαντλημένο φιτίλι.

Τον εμπρησμό καταδίκασαν με tweets τόσο το υπουργείο, όσο και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Επίθεση κατά της ανωτάτης συμβούλου της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στη Susanna Schlein για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου» έγραψε στο Twitter ο Ταγιάνι. «Σήμερα θα είμαι στην Αθήνα για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία» πρόσθεσε.

«Καταδικάζουμε ρητά την απεχθή εκρηκτική επίθεση που στοχοποίησε απόψε το αυτοκίνητο και το σπίτι της 🇮🇹 διπλωμάτη Susanna Schlein στην #Αθήνα. Πλήρης αλληλεγγύη και στήριξη στην συνάδελφο και στο προσωπικό της από την @ItalyinGreece, ενώ περιμένουμε ενδελεχή αστυνομική έρευνα», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών.