Ο τρίτος όμιλος χθες έδωσε ένα πραγματικό «θρίλερ». Αργεντινή, Πολωνία, Μεξικό και Σαουδική Αραβία κράτησαν σε αγωνία ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη μέχρι το φινάλε, με τις δύο πρώτες να προκρίνονται τελικά και να σκέφτονται ήδη τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σειρά παίρνουν σήμερα δύο ακόμα όμιλοι. Τόσο στον 5ο, όσο και στον 6ο, αυτή τη στιγμή όλα κρέμονται από μια κλωστή. Η Ισπανία είναι το ξεκάθαρο φαβορί και μόνο με… θαύμα μένει εκτός. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε χρειάζεται ουσιαστικά έναν βαθμό για να προκριθεί και μαθηματικά, καθώς με νίκη κόντρα στην Ιαπωνία περνάει σίγουρα ως πρώτη. Ακόμα και με ήττα, η «Φούρια Ρόχα» λογικά θα εξασφαλίσει το εισιτήριο της στην επόμενη φάση, καθώς το +7 που διαθέτει της δίνει μεγάλο προβάδισμα.

Η Ιαπωνία από την πλευρά της περνάει σίγουρα με νίκη, ενώ δεν αποκλείεται να της κάνει και η ισοπαλία σε περίπτωση που οι Γερμανοί δεν νικήσουν με μεγάλη διαφορά.

Η ομάδα του Φλικ από την πλευρά της θέλει μόνο νίκη για να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Παράλληλα, η Γερμανία θέλει «δώρο» από την Ισπανία ώστε να μην μπλέξει με τα γκολ. Η Κόστα Ρίκα επίσης έχει μεγάλες ελπίδες καθώς ενδέχεται να προκριθεί ακόμα και με την ισοπαλία, σε περίπτωση που οι Ιάπωνες ηττηθούν από τους Ισπανούς.

1. Ισπανία 4β. (+7)
2. Ιαπωνία 3β. (0)
3. Κόστα Ρίκα 3β. (-6)
4. Γερμανία 1β. (-1)

Στον 6ο όμιλο, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Το Βέλγιο αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ετοιμάζεται για έναν «τελικό» με την Κροατία η οποία με ισοπαλία προκρίνεται σίγουρα, καθώς έχει 4 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους «κόκκινους διαβόλους».

Τη δεδομένη στιγμή το Βέλγιο θέλει μόνο νίκη για να προκριθεί, καθώς το Μαρόκο που έχει επίσης 4 βαθμούς ξέρει ότι με μια ισοπαλία απέναντι στον ήδη αποκλεισμένο Καναδά, εξασφαλίζει την παρουσία του στα νοκ άουτ.

1. Κροατία 4β. (+3)
2. Μαρόκο 4β. (+2)
3. Βέλγιο 3β. (-1)
4. Καναδάς 0β. (-4).