Δυναμική διαμαρτυρία σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο, που κατεδαφίζει τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ωφελώντας τους μεγάλους επιχειρηματίες της Υγείας και καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά και στους ασθενείς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών ζητούν να μην ψηφιστεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου και τα άρθρα, που θεσπίζουν τη μερική απασχόληση και την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις. Ομιλίες εργαζομένων στο ΕΣΥ κατέδειξαν όλες τις πτυχές του νομοθετήματος, που ήρθε σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

Πλήθος φορέων, σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν δωρεάν Υγεία για όλους και όλες ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά και της ΑΔΕΔΥ.

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», «Όχι στα νοσοκομεία επιχειρήσεις», «όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες» γράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των εργαζομένων, που απαίτησαν επίσης μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθών και χρηματοδότηση για το υποβαθμισμένο σύστημα Υγείας.

Δείτε φωτογραφίες: