Μπήκαμε στο κατάμεστο από κόσμο διαμέρισμα, σ΄ένα πάρτυ στα  Πατήσια, και αμέσως ξεχωρίζαμε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Γιατί; Είχαμε φτάσει με τα δύο «σπαστά» ποδήλατά μας, τα οποία «παρκάραμε» στο μπαλκόνι.

Ωραία ατμόσφαιρα, αλτέρνατιβ η μουσική και στα «πηγαδάκια» το βασικό θέμα συζήτησης  (όσα σας περιγράφω συνέβησαν αρχές του 2015) ήταν η πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Κάποιοι, την χαρακτήριζαν…επανάσταση. Ωραία περάσαμε αλλά δεν ξέρω πόσοι από τους δεκάδες συμμετέχοντες του πάρτυ παρατήρησαν ένα πράγμα. Εγώ πάντως το μοιράστηκα με τη φίλη μου – και τώρα με εσάς – όταν φεύγαμε πια από το πάρτυ και καβαλούσαμε και πάλι τα ποδήλατά μας.

«Ξέρεις κάτι» της είπα. «Αυτή είναι η επανάσταση. Από τους 60 ανθρώπους που ήταν σήμερα εδώ, σ’ αυτό το πάρτυ, όλοι νέοι στην πλειονότητά τους, μόνοι εμείς οι δύο ήρθαμε με ποδήλατο. Μόνο εμείς μετακινηθήκαμε με αυτόν τρόπο».
Ε, ναι λοιπόν. Είναι κι αυτό επανάσταση. Το να προσπαθείς και να μετακινείσαι αλλιώς είναι επανάσταση. Είναι μία επανάσταση στον τρόπο ζωής μας, στις συνήθειές μας, στην υγεία μας.
Ειδικά σήμερα, που η κρίση η κλιματική, η ενεργειακή, η οικονομική μας…καταδυναστεύουν, αν μετακινηθούμε αλλιώς, αν περιορίσουμε το αυτοκίνητο και μετακινηθούμε με ποδήλατο, είναι μία μικρή πράξη επανάστασης.
Βάλτε λοιπόν το ποδήλατο στην καθημερινότητά σας, έστω σε κάποιες από τις μετακινήσεις σας.
Πολύ γρήγορα θα το αντιληφθείτε. Θα είναι μία μικρή επανάσταση στη ζωή σας.