Μετά από ώρες άνοιξε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας που παρέμενε κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα από τις 4 τα ξημερώματα λόγω κατολίσθησης.

Συνεργεία της Ολυμπίας οδού τοποθέτησαν πρόχειρα τσιμεντένια διαζώματα και ειδικές σημάνσεις στο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση.

Στο σημείο η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες και μόνο από την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης που δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Νωρίτερα και για πολλές ώρες επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο με την κυκλοφορία να εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο της Κινέτας και τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Στο σημείο της Ν.Ε.Ο βρέθηκαν μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι έκαναν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπροστασίες.

Ακολούθησε η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, ωστόσο θα χρειαστούν μέρες προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως πλήρως η κυκλοφορία σε όλες τις λωρίδες.

Το απόγευμα η Ολυμπία Οδός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο».