Την έκδοση πιστοποιητικών γνησιότητας για τα μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex που μεταπωλούνται σχεδιάζει η ελβετική εταιρεία σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τα κενά στη εφοδιαστική αλυσίδα που χαρακτηρίζεται από μεγάλες καθυστερήσεις.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Rolex αντιλήφθηκε τη στροφή των καταναλωτών στα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας και στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά στην ιστορία, η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να εκδίδει πιστοποιητικά γνησιότητας για αναγνωρισμένους προμηθευτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας αποτιμάται στα 20 δισ. δολάρια, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο πρώτος προμηθευτής που θα λάβει πιστοποίηση θα είναι η εταιρεία Bucherer, η οποία θα μπορεί να πουλά Rolex από δεύτερο χέρι στην Ευρώπη.

Μόνο τριών ετών και παλαιότερα

Σύμφωνα με την ελβετική εταιρεία πιστοποιητικά γνησιότητας θα μπορούν να παίρνουν μόνο τα ρολόγια τουλάχιστον τριών ετών, με βασικό στόχο να αποθαρρυνθούν οι προμηθευτές από το να πουλήσουν καινούργια ρολόγια σε υψηλότερη τιμή από αυτή της λιανικής.

Όπως τονίζεται, οι μη εξουσιοδοτημένοι έμποροι, καθώς και οίκοι δημοπρασιών δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος.

Το Bloomberg ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα προηγούμενα χρόνια, η Rolex δεν είχε καμία εμπλοκή στον έλεγχο ταυτότητας ή παρακολούθησης των προϊόντων της, παρά το γεγονός ότι τα ρολόγια της αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων πολυτελών μεταχειρισμένων ρολογιών .

Τέλος, επισημαίνεται πως με το νέο πρόγραμμα πιστοποίησης, η εταιρεία στοχεύει και στην προστασία από πώληση ρολογιών «μαϊμού».

Πηγή: ot.gr