Ασθενής σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε σε υποθαλάσσιο χώρο στ’ ανοιχτά της Κεφαλονιάς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Eurokinissi).

Εστιακό βάθος στα 5,7 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμογράφοι του εθνικού δικτύου κατέγραψαν την 01:46 σήμερα Τετάρτη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία προερχόταν από υποθαλάσσιο χώρο 34 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά από το Ληξούρι (Κεφαλλονιά), ή περίπου 317 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Δείτε ακόμα – Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία αύριο στον Δήμο Καρύστου


Εικόνα από gein.noa.gr

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 5,7 χιλιόμετρα.

Δύσκολη νύχτα στην Εύβοια

Στο μεταξύ, δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα για τους κατοίκους στην κοινότητα Ζαράκων, καθώς ο νέος σεισμός στη Νότια Εύβοια έφερε νέα προβλήματα.

Οπως δήλωσε στο evima.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός, ο νέος σεισμός των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε νέα προβλήματα καθώς «έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια, ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα που δημιούργησε ο πρώτος σεισμός σε σπίτια, σχολεία και άλλα κτίρια».

Οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται στους δρόμους, καθώς «ταρακουνήθηκαν» για τα καλά το βράδυ χθες Τρίτη από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ.

Προηγήθηκε η σεισμική δόνηση των 4,7 βαθμών, που σημειώθηκε στις 06.30 χθες νοτιοανατολικά της Εύβοιας και σ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν σταμάτησαν οι μετασεισμοί.