Οι μέρες περνούν, οι καταγγελίες πληθαίνουν και όλο και περισσότερα ερωτήματα γεννούνται γύρω από τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και υψηλόβαθμα στελέχη της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος είναι το «ξεψάχνισμα» του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν υποχρεωμένη λόγω της θέσης της ως διαχειρίστριας της οργάνωσης να υποβάλει δήλωση κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν ενδιάμεσα πορίσματα και έρευνες, παρόλα αυτά δεν είχε υπάρξει ποτέ ένας ουσιαστικός έλεγχος στα οικονομικά ή σε οποιοδήποτε άλλο τομέα στην ΜΚΟ.

Κανένας ουσιαστικός έλεγχος

Μάλιστα, μία από τις περιφέρειες που όφειλε να ελέγχει μία συγκεκριμένη δομή της Κιβωτού, είχε συντάξει πόρισμα το οποίο είχε στείλει και στην προηγούμενη διεύθυνση χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα.

Διαχειριζόταν τεράστια οικονομικά ποσά, με το διοικητικό συμβούλιο να αποτελείται από την πρεσβυτέρα και από ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πατέρα Αντώνη. Κανένας έλεγχος δεν έχει γίνει ούτε στα οικονομικά της οργάνωσης, ούτε για το οργανόγραμμά της, ούτε για τις καταγγελίες που ανέφεραν κακοποίηση, και όλοι βασίζονταν στις καλές προθέσεις του ιδρυτή της.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα» ανέφερε, μιλώντας στο MEGA: « Το δέος για το έργο του παπά Αντώνη απέτρεψε για χρόνια οποιοδήποτε έλεγχο στις δομές».