«Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «σε κάποιον ύστερο χρόνο, θα ήταν καλό να αναγνωρίσει και το ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα από τα τρία μεγαλύτερα στην Ευρώπη προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ώστε οι επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων να αγγίζουν λιγότερο τους πολίτες».

«Ο Τσίπρας έπνιξε σε φόρους τη μεσαία τάξη»

Και προσέθεσε πως ο κ. Τσίπρας, «στο μέλλον, ίσως κάποια στιγμή παραδεχτεί την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, στον οποίο συντελείται μια χωρίς προηγούμενο αναβάθμιση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλιστα, χαρακτήρισε «εξοργιστικό» να μιλάει για τη φορολογία, «ο άνθρωπος που, ως πρωθυπουργός, έπνιξε στους φόρους τη μεσαία τάξη και την παραγωγική Ελλάδα και βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι της αδιαφάνειας και της διεθνούς ανυποληψίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα για το χρόνο των εκλογών, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παρά τις δηλώσεις του, όλοι γνωρίζουν ότι δεν βιάζεται».

«Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, θα γίνουν στον ορισμένο χρόνο τους, γιατί αυτό επιβάλλει η θεσμικότητά μας και το πατριωτικό μας χρέος, σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.