Μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε ο 27χρονος που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης « Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας», κρίθηκε προφυλακιστέος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οργάνωση «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων μεταξύ αυτών και για τον εμπρησμό στα γραφεία του Real Group τον περασμένο Ιούλιο.

Ο 27χρονος απολογήθηκε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

 

Εμπρησμός στον Real: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Στον 27χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για:

-Εγκληματική οργάνωση
-Έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο
-Εμπρησμός από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, και σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος
-Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών
-Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας
-Παράνομη κατοχή όπλων
-Άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Εμπρησμός στον Real: Οι κινήσεις των δραστών της επίθεσης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Τότε, οι κάμερες του κτιριακού συγκροτήματος, όπου στεγάζεται το Real Group, καταγράφουν τους δύο δράστες να φτάνουν στο σημείο, μέσω της οδού Αριστοτέλους, η οποία είναι κάθετη στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι κουκουλοφόροι ανεβαίνουν στην πεζογέφυρα που ξεκινά από το πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους και καταλήγει στο κτίριο. Ένας από τους δράστες σκύβει γρήγορα το κεφάλι του, την ώρα που πλησιάζει στο σημείο όπου βρίσκεται η μία κάμερα, κάνοντας μάλιστα νόημα και στον συνεργό του, προκειμένου να προφυλαχθεί και αυτός.

Οι δράστες κατοπτεύουν τον χώρο και πηγαίνουν αμέσως στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου, δηλαδή επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Εκεί υπάρχουν δύο ανελκυστήρες.

Μπαίνουν μέσα στο ένα ασανσέρ και προσπαθούν να το ενεργοποιήσουν, όμως δεν τα καταφέρνουν. Στη συνέχεια, βγαίνουν έξω, ελέγχουν ξανά τον χώρο και πηγαίνουν αμέσως στο άλλο ασανσέρ. Ο ένας δράστης φαίνεται να πατά τα κουμπιά που βρίσκονται έξω από τη θύρα, ενώ μετά μπαίνουν και οι δύο μέσα στην καμπίνα, μήπως βρουν τρόπο να το ξεμπλοκάρουν. Για δεύτερη φορά αποτυγχάνουν.