Ζωντανή από την κόλαση της συνάντησης με την Ισπανία έμεινε η Γερμανία. Το κατάφερε χάρη στο γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Νίκλας Φιούλγκρουγκ στο 83΄του ευρωπαϊκού κλάσικο.

Μάλιστα ουσιαστικά πλέον με μόλις έναν μόνο βαθμό στο σακούλι σχεδόν διέγραψε την ήττα-σοκ της πρεμιέρας από την Ιαπωνία αλλά ίσως και να έφτιαξε και το μέλλον της στο τουρνουά.

Το «γιατί» το απαντά το… καλεντάρι που ακολουθεί.

Με τη σειρά όμως: Η Γερμανία (1β) λογικά θα προκριθεί ως δεύτερη νικώντας την τελευταία αγωνιστική την Κόστα Ρίκα (3β).
Θέλει δική της νίκη και νίκη της Ισπανίας (4β) επί της Ιαπωνίας (3β) για να γίνει η δουλειά της. Σε περίπτωση ισοπαλίας σε αυτό το ματς (Ισπανία- Ιαπωνία) θα πρέπει οι Γερμανοί που αυτή τη στιγμή είναι στο 2-3 σε goal average να περάσουν τους Ιάπωνες που έχουν 2-2, άρα χρειάζονται νίκη επί της Κόστα Ρίκα με δύο γκολ για να καθαρίσουν τη μπουγάδα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι αυτό που ακολουθεί. Γιατί στο γκρουπ Ε και για δύο μεγάλες ομάδες με βλέψεις να πάνε μακριά στο τουρνουά ίσως η δεύτερη θέση της κατάταξης να αποδειχθεί περισσότερο προνομιούχα σε σχέση με την πρώτη.
Ο δεύτερος του γκρουπ θα αντιμετωπίσει στους «16» τον πρώτο του γκρουπ F δηλαδή κάποια από τις Κροατία (4β), Μαρόκο (4β) ή Βέλγιο (3β). Την τελευταία αγωνιστική παίζουν Κροατία-Βέλγιο και το Μαρόκο με τον αδιάφορο Καναδά, άρα μια ισοπαλία στο ευρωπαϊκό ντέρμπι μπορεί να ανοίξει το διάδρομο στο Μαρόκο να τερματίσει πρώτο!

Μπορεί δηλαδή οι Γερμανοί να πάρουν το Μαρόκο και οι Ισπανοί έναν από τους Κροατία ή Βέλγιο.

Ακόμη πιο παράξενο είναι ότι ακολουθεί. Διότι η Γερμανία αν υποθέσουμε ότι φτάσει ως «δεύτερη» στους οκτώ μπαίνει στο μονοπάτι που λογικά θα εμφανίσει μπροστά της την Πορτογαλία (ή την Ουρουγουάη). Η Ισπανία όμως μπαίνει σε ένα μονοπάτι που στους «8» λογικά θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια πάνω στην Βραζιλία που για τους περισσότερους είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Το πήγαμε μακριά; Προφανώς. Έχει όμως την πλάκα της πάντα μια τέτοια συζήτηση. Και δη όταν πατά πλέον σε ρεαλιστικές πιθανότητες.

Πηγή: to10.gr