Ματσάρα χωρίς νικητή στο ντέρμπι του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ, με ευνοημένη όμως τη Γερμανία. Η Ισπανία προηγήθηκε χάρη σε γκολ του Μοράτα, τα «πάντσερ» έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση, την οποία βρήκαν τελικά χάρη σε γκολ του Φούλκρουγκ και με το 1-1 έμειναν ολοζώντανα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από τον πάγκο ήρθαν στο ματς οι δύο σκόρερ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε όταν στο 7ο μόλις λεπτό ο Όλμο έπιασε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση και ο Νόιερ με τη βοήθεια του δοκαριού έσωσαν τη Γερμανία. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν αφού και οι δύο ομάδες έψαξαν τη νίκη.

Από λάθος του Σιμόν ο Γκνάμπρι απείλησε στο 25′ για τους Γερμανούς και δύο λεπτά μετά ήταν σειρά του Νόιερ να κάνει λάθος, με τον Φεράν να πλασάρει και τον Ράουμ να διώχνει σωτήρια. Στο 40′ ο Ρούντιγκερ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία ήταν ανώτερη και στο 56′ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο Σιμόν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Κίμιχ και έξι λεπτά μετά η Ισπανία έκανε το 1-0. Ο Άλμπα από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μοράτα βγήκε μπροστά από τον Ζούλε και με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν καν συνέλθει η Γερμανία λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ασένσιο έκανε κακό πλασέ από το όριο της περιοχής.

Φούλκρουγκ και Μουσιάλα έχασαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το 1-1 στη συνέχεια, με τη Γερμανία να ισοφαρίζει τελικά στο 83′. Από ασίστ του Μουσιάλα, ο Φούλκρουγκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σιμόν και το πανηγύρισε έξαλλα. Μέχρι το τέλος του ματς, τα «πάντσερ» έψαξαν και την ανατροπή, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε και όλα είναι ανοιχτά στον όμιλο, με την Ισπανία πάντως να είναι με το… 1,5 πόδι στους «16».

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Άλμπα (82’ Μπαλντέ), Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Ρόδρι, Μπούσκετς, Γκάβι (66’ Κόκε), Πέδρι, Ασένσιο (66’ Νίκο Ουίλιαμς), Τόρες (54’ Μοράτα), Όλμο

Γερμανία (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Ράουμ (87’ Σλότερμπεκ), Κέρερ (70’ Κλόστερμαν), Ζίλε, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85’ Χόφμαν), Γκιντογκάν (70’ Σανέ), Μίλερ (70’ Φούλκρουγκ), Μουσιάλα

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1
Ισπανία – Γερμανία 1-1

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Ισπανία 4 (8-1)
2. Ιαπωνία 3 (2-2)
3. Κόστα Ρίκα 3 (1-7)
4. Γερμανία 1 (2-3)

Η τελευταία αγωνιστική (1/12):

Ιαπωνία – Ισπανία
Κόστα Ρίκα – Γερμανία