Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη «διαβολοβδομάδα» ο Παναθηναϊκός, που πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague επί της Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με σκορ 77-58, για τη 10η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Πράσινοι πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στην Ευρώπη, επέβαλλαν τον ρυθμό τους στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στους Γάλλους, φτάνοντας έτσι εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντουέιν Μπέικον με 25 πόντους, ενώ πολύ καλοί ήταν οι Ματέους Πονίτκα και Γιώργος Παπαγιάννης με 10 και 9 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν ο Ιβ Πονς με 11 και ο Άλεξ Τάιους με 10 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να παίζει καλή άμυνα, όμως η Βιλερμπάν έλεγχε τα ριμπάουντ και έβρισκε τρόπο να ανανεώσει τις επιθέσεις της, μένοντας στο κοντά στο σκορ. Οι Πράσινοι κρατούσαν τα ηνία, όμως δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό επιθετικά, παίρνοντας πόντους κυρίως από τον πολύ θετικό Ντουέιν Μπέικον.

Όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς έσφιξαν την άμυνά τους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και βρήκαν σκορ από διαφορετικούς παίκτες, όπως ο Πονίτκα, ο Λι και Γκουντάιτις. Αποτέλεσμα αυτού, το «τριφύλλι» να εκτοξεύσει τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και να πάει στα αποδυτήρια με το πολύ καλό +15 (39-24).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με όρεξη και στην τρίτη περίοδο βλέποντας τον Ντουέιν Μπέικον να παίρνει το όπλο του και να… εκτελεί τη Βιλερμπάν σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τα όνειρα των Γάλλων να επιστρέψουν στο ματς.

Το τέταρτο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, οι Πράσινοι χαλάρωσαν λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε, όμως δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και έτσι έφτασαν σε μια άνετη νίκη κάνοντας το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα».