Γερμανία 2006, Νότιο Αφρική 2010, Βραζιλία 2014, Ρωσία 2018 και Κατάρ 2022, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε σε πέμπτο διαδοχικό, οδηγώντας την Πορτογαλία στην πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση με το χορταστικό 3-2 κόντρα στην Γκάνα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Γκανέζους, οι οποίοι λίγο έλειψαν να βρουν την ισοφάριση, ωστόσο η παντέντα… αλα Μπουχαλάκης του Ιννιάκι Γουίλιαμς δεν έπιασε.

Η Πορτογαλία πήρε κεφάλι στη βαθμολογία του όγδοου ομίλου έπειτα από την 1η αγωνιστική και τη Δευτέρα μπορεί ακόμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση απέναντι στην Ουρουγουάη, την ώρα που η Γκάνα αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 65′ από τη άσπρη βούλα, με τον 37χρονο σούπερ σταρ να γράφει ιστορία, όντας πλέον ο μοναδικός με γκολ σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα. Η ισοφάριση του Αντρέ Αγιού ανησύχησε τους Ίβηρες στο 2ο ημίχρονο, όμως δύο γκολ σε δύο λεπτά των Ζοαό Φέλιξ και Ραφαέλ Λεάο από ασίστ του Φερνάντες, έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στο σύνολο του Φερνάντο Σάντος.

Η Γκάνα μείωσε σε 3-2 με τον Μπουκάρι στο 89′ και ξαναμπήκε στο ματς. Μάλιστα θα μπορούσε να έχει αποσπάσει τον «χρυσό» βαθμό, με τον Ιννιάκι Γουίλιαμς να ντύνεται, Ανδρέας Μπουχαλάκης, αλλά να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τους Πορτογάλους να απομακρύνουν την μπάλα.

Πορτογαλία: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια)

Γκάνα: Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού)