Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ με 86-76 για την 10η αγωνιστική της Euroleague, και πέτυχε την 7η νίκη του στη φετινή διοργάνωση. Τρομερός για ακόμα μία φορά ο Βεζένκοφ με 24 πόντους, μίλησε όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους ο Κώστας Παπανικολάου με κρίσιμα καλάθια που οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» στην επικράτηση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή στην αρχική του πεντάδα σε σχέση με ότι συμβαίνει στα φετινά παιχνίδια της Euroleague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αντικαθιστά των Αϊζάια Κάνααν με τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε «καυτός» το ματς πετυχαίνοντας τους 9 από τους πρώτους 11 πόντους των «ερυθρόλευκων», με τους Μπλατ και Κουμάτζε να κάνουν τη μεγάλη ζημιά στην άμυνα, καθώς ο σέντερ της Άλμπα κέρδισε αρκετές μονομαχίες από τον Μουσταφά Φαλ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε μεγάλη πολυφωνία στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν αρχικά μπροστά με 5 με το καλάθι του Σίκμα στον αιφνιδιασμό και στη συνέχεια με 6 (13-19), χάρη σε τρίποντο του Λο. Ο Παπανικολάου απάντησε για τρεις και οι βολές του Σλούκα διαμόρφωσαν το 18-21 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε στο παρκέ τους Κάνααν και Μπολομπόι που με μαέστρο τον Κώστα Σλούκα βελτίωσαν την εικόνα του Ολυμπιακού αρκετά σε άμυνα και επίθεση. Ο σέντερ των «ερυθρόλευκων» πέτυχε συνεχόμενους πόντους κάτω από το καλάθι, με τον Αμερικανόι γκαρντ να σκοράρει για τρεις για το 30-31, και να κλέβει δύο πολύτιμες μπάλες. Ο Μπολομπόι με σουτ από μέση απόσταση και τρίποντο έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 6 (37-31), 3.38’’ πριν το ημίχρονο με τους Γερμανούς ωστόσο να απαντούν και να παίρνουν και πάλι το προβάδισμα με 37-38, για να έρθει ο Σλούκας και με δύο βολές να κάνει το 39-38 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει ένα προβάδισμα 8 πόντων και πάλι (46-38), με τον ΜακΚίσικ να πατάει γκάζι, ωστόσο λίγο αργότερα ο Αμερικανός έκανε το τρίτο του φάουλ και δέχθηκε και μία τεχνική ποινή, έτσι πήγε αναγκαστικά στον πάγκο περίπου στα μισά της τρίτης περιόδου. Ο Σλούκας και ο Παπανικολάου συνέχισαν σε μεγάλο βαθμό να δίνουν ώθηση στους Πειραιώτες στην επίθεση, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να βάζει κρίσιμα σουτ και τον Έλληνα γκαρντ να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Ο Μάοντο Λο όμως συνέχισε να πληγώνει τους νταμπλούχους Ελλάδας πίσω από τα 6,75μ. κι έτσι ο η διαφορά παρέμεινε σε μικρή τιμή, με το 61-59 της τρίτης περιόδου να αφήνει τα πάντα ανοιχτά.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο ανήκε στον Ολυμπιακό και στον αρχηγό του. Αρχικά ο Μπολομπόι με καλάθι και φάουλ έκανε το 64-61, για να έρθουν στη συνέχεια οι κορυφαίοι απόψε του Ολυμπιακού, Βεζένκοφ και Παπανικολάου και να ανεβάσουν τη διαφορά στους 5 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και πάλι κάποια μεγάλα μακρινά σουτ, ο Λαρεντζάκης ωστόσο χτύπησε κι αυτός στο αγαπημένο του δεκάλεπτο για το 73-68. Ο Παπανικολάου πέτυχε δύο μεγάλα συνεχόμενα καλάθια για να στείλει τον Ολυμπιακό στο +9 και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν, με το ΣΕΦ να «βράζει» και να αποθεώνει τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων». Το τελικό 86-76 διαμορφώθηκε με τις βολές στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-38, 61-59, 86-76