Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ βρέθηκε το απόγευμα ο Βασίλης Δημακόπουλος. Ο γνωστός δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Βρέντζο ενώπιον του «σώματος», στην εκδίκαση της «δίωξης» που άσκησε ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για τις δηλώσεις των δύο ανδρών έπειτα από το ντέρμπι των αιώνιων (6/11).

Θα πρέπει να αναφέρουμε εξ αρχής ότι οι «διώξεις» έγιναν με βάση το άρθρο για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και οι ποινές που προβλέπονται αφορούν αποκλειστικά σε χρηματική ποινή (10.000 έως 50.000 ευρώ).

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως η εξέλιξη αυτής της ιστορίας διότι προφανώς καμιά φορά… παίζουμε τις λέξεις. Και σε αυτή τη λεπτομέρεια είναι που στάθηκε στην αγόρευση του ο γνωστός δικηγόρος. Στο γεγονός ότι οι «διώξεις» γίνονται πλέον σε βάρος του αυτονόητου της «άποψης» και της «κριτικής»: «άσκησαν το δικαίωμα της κριτικής που προβλέπεται από το Σύνταγμα και αποτελεί θεμέλιο δημοκρατίας» ήταν τα λόγια του κ. Δημακόπουλου.

Στην υπερασπιστική του γραμμή ο δικηγόρος ανέφερε πως «Θεωρούμε ότι σε κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν υπέπεσαν σε αδικήματα επειδή άσκησαν κριτική στην εκτελεστική εξουσία» και ότι «κάποιες από τις δηλώσεις τους δεν αφορούν και το επίμαχο θέμα της κατηγορίας». «Είναι εκτός πλάνου κατηγορίας η κριτική στην εκτελεστική εξουσία» συμπλήρωσε στην τριλογία για την απαλλαγή.