Εξαιρετικός ο Ινμπόμ Χουάνγκ στην «πρεμιέρα» του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και μάλιστα με τρομερό συντελεστή δυσκολίας, καθώς απέναντι του ήταν η Ουρουγουάη και στα «τετραγωνικά» του δέσποζε η παρουσία του Φεντερικό Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έκανε όλες τις δουλειές «σωστά» ο άσος του Ολυμπιακού. Και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άρτια εικόνα της ομάδας του Πάουλο Μπέντο. Αν μάλιστα ο άλλος Χουάνγκ, ο Ουί Τζο, δεν αστοχούσε στο 34΄ στην πιο κλασική ευκαιρία της αναμέτρησης; Τότε ίσως η Κορέα να μην είχε αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά να είχε μπει στη διοργάνωση με νίκη.

Λέγαμε όμως για τον Ινμπόμ που από τα μέσα Αυγούστου κάνει θραύση με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όχι απλά η πιο «ουσιαστική» προσθήκη σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι αλλά και ο ποδοσφαιριστής πάνω στον οποίο ο Μίτσελ προσπαθεί να «χτίσει» την ιδέα για την νέα αγωνιστική version. Ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε ως «ελεύθερος» στα 26 του και έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026. Και πλέον ένα μεγάλο «περιουσιακό στοιχείο» που ολοένα και ανεβάζει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Έχει ενδιαφέρον με την ευκαιρία ένα ρεπορτάζ από το πρόσφατο TransferRoom στο Βερολίνο. Στο γνωστό «συνέδριο» όπου οι ομάδες κάθονται στο ίδιο τραπέζι συζητώντας για μεταγραφές. Βρέθηκαν αρκετές απέναντι στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού με το ίδιο ερώτημα «αν πωλείται ο Ινμπόμ». Άκουσαν όμως όλες την ίδια απάντηση «Δεν πωλείται». Και αυτό δεν είναι ακριβώς «συνηθισμένο» για ένα selling club που ξέρει καλά τους νόμους της αγοράς.

Όταν όμως έχεις ένα «σχέδιο» που περνά ακριβώς από την προϋπόθεση της παρουσίας του Ινμπόμ στον αγωνιστικό χώρο, δεδομένα δεν επιτρέπεις όχι συζήτηση αλλά ούτε «αναφορά» για το μέλλον του 26χρονου. Εδώ θα μείνει.