Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας δεν φρόντισε να μάθει από την γκέλα της Αργεντινής κόντρα στην Σαουδική Αραβία.

Οι Γερμανοί έπεσαν στην «παγίδα» στο παιχνίδι με την Ιαπωνία καθώς ηττήθηκαν με 2-1 και πλέον τα πράγματα είναι ζόρικα σε ότι αφορά την πρόκριση της ομάδας του Χανς Φλικ στην φάση των 16 της κορυφαίας διοργάνωσης.

Δεν χωρά αμφιβολία πως η συγκεκριμένη ήττα είναι μια μεγάλη «πληγή» στο γόητρο της γερμανικής ομάδας αλλά έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στον όμιλο, το θέμα ξεπερνά το γόητρο.

Είναι πλέον πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, η Γερμανία να μείνει εκτός φάσης των 16 για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, καθώς θυμίζουμε πως πριν από τέσσερα χρόνια η Νότια Κορέα είχε σοκάρει τους Γερμανούς στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Εκείνη η ήττα ήταν καταστροφική καθώς άφησε νοκ άουτ του Γερμανούς και απομένει να δούμε αν τώρα η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι διαφορετική.

Αυτό πάντως που είναι σίγουρο αφορά την λανθασμένη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι Γερμανοί.

Είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ και να «κλειδώσουν» τη νίκη αλλά δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γκολ στο φινάλε και τώρα να… τρέχουν.

Είναι μια ήττα από την οποία είναι δύσκολο να συνέλθει η Γερμανία και τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ για την ομάδα του Φλικ.

Ο αγώνας με την Ιαπωνία δεν ήταν όμως μόνο μια ήττα για την Γερμανία. Οι ποδοσφαιριστές της γερμανικής ομάδας έχουν να παρουσιάσουν και μια νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Και είναι μια μεγάλη νίκη καθώς η κίνηση τους να κρατήσουν στα στόματα τους στην καθιερωμένη φωτογραφία πριν το ματς, έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Η απαγόρευση της FIFA να φορέσουν οι παίκτες το περιβραχιόνιο one love, έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο και οι Γερμανοί κέρδισαν το χειροκρότημα με την στάση που κράτησαν.

Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και φώναξαν δυνατά ότι το ποδόσφαιρο είναι και αγώνας για ισότητα, είναι αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι αγώνας σεβασμού όλων.

Και σ’ αυτόν τον αγώνα η Γερμανία νίκησε. Και ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε μια αυταρχική απαγόρευση.

Το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι, αν η FIFA κατάλαβε το μεγάλο λάθος που έκανε με την συγκεκριμένη απόφαση.

Ήταν τόσο εκκωφαντική η απάντηση που έδωσαν παίκτες και φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο που δεν γίνεται να μην έχουν μετανιώσει οι ιθύνοντες της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την αδιανόητη απόφαση που έλαβαν.