Βίαιη επίθεση της αστυνομίας εναντίον όσων συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα 78 άτομα που συνελήφθησαν χθες στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, σημειώθηκε το απόγευμα.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκε στο κεφάλι ένα άτομο.

Κυνηγητό μέσα στα δικαστήρια

Παράλληλα, βίντεο δείχνουν τα ΜΑΤ να κυνηγούν τους συγκεντρωμένους εντός του ευρύτερου χώρου των δικαστηρίων, ενώ άλλα καταγράφουν ανθρώπους να τρέχουν διασχίζοντας την οδό Ευελπίδων, με κίνδυνο να τους παρασύρει κάποιο αυτοκίνητο, καθώς τους κυνηγούσαν τα ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων στα Προσφυγικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Μετά τη σημερινή διαδικασία, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος για τις 2 Δεκεμβρίου.